- Popis
- Parametry
cuvée Corvina Veronese 80 %, Rondinella 20 %
fermentace v nerezu s každodenním ponořováním matolinového klobouku
ripasso tecnique – na rozdíl od výroby standardní Valpolicella Classico jsou po první fermentaci během února přidány do nerezových tanků slupky hroznů použitých pro výrobu vína Amarone a započne druhá pomalá fermentace
zrání minimálně 20 měsíců ve velkých francouzských dubových sudech 30 hl, dále pak 6 měsíců v lahvi než je uvedeno do prodeje
James Suckling 92 b.
Antonio Galloni / Vinous 90 b.
Gambero Rosso 2 sklenice
Jancis Robinson 17,5 b.
Aroma ovocné, květinové, kořenité, s tóny nakládaných višní v alkoholu, švestek, černého pepře, skořice, lékořice, vanilky a tabáku. V chuti plné a příjemně harmonické, třísloviny hebké, ovocný charakter, dlouhý závěr. Připraveno k pití a zároveň s potenciálem zrání po dobu 10+ let. Vynikající k pečeným a dušeným masům, dušeným pokrmům s houbami.
Druh vína | tiché |
---|---|
Barva | červené |
Obsah cukru | suché |
Odrůda | Cuvée červené |
Ročník | 2020 |
Země původu | Itálie |
Vinařství | Monte del Frà |
Oblast / Podoblast | Veneto |
Školení | velký dřevěný sud |
Alkohol | 14 % |
Objem / Hmotnost | 0,75 l |
Kategorie dle definice OIV / cukr | 4,1–12 g/l |