- Popis
- Parametry
cuvée Corvina 70 %, Rondinella 25 %, Molinara 5 %
Amarone se vyrábí dle staré "vadnoucí/vysušující" metody – appassimento, která se datuje do dob starověkých Římanů. Spočívá v přirozené částečné dehydrataci hroznů, která vede k větší koncentraci barviv, aromat a chutí, vyšší cukernatosti v hroznech.
zrání 24 měsíců – 80 % ve slavonských dubových sudech (40–80 hl), 20 % ve slavonských malých dubových sudech Allier (40 % nové, 30 % druhé, 30 % třetí plnění)
James Suckling 95 b.
Wine Enthusiast 93 b.
Antonio Galloni / Vinous 91 b.
Falstaff 90 b.
Decanter WWA 90 b.
Hrdé, majestátní, komplexní a bohaté, všechna tato slova dobře vystihují Costasera Amarone della Valpolicella Classico. Costasera Amarone je jedinečným vínem, pokud jde o jeho původ, jeho staré odrůdy a způsob výroby. S Barolem a Brunellem tvoří Amarone vrchol italského aristokratického světa vína. Costasera odpovídá tomuto statusu a zaujme ovocnými vůněmi (třešně, švestky, pečené a sušené ovoce), s nádechem fialek, rebarbory, marzipánu, kávy a čokolády. Koncentrované ovoce na patře, teplé a kulaté, se sametovými taniny a dobrou strukturou.
Ideální k pečeným nebo grilovaným červeným masům, zvěřině, křepelkám a pokrmům s bohatou úpravou. Velmi dobré se slanými, jemně kořeněnými, dobře vyzrálými sýry (parmazán, pecorino, gorgonzola).
Druh vína | tiché |
---|---|
Barva | červené |
Obsah cukru | suché |
Odrůda | Cuvée červené |
Ročník | 2015 |
Země původu | Itálie |
Vinařství | MASI |
Oblast / Podoblast | Veneto |
Školení | velký dřevěný sud • barrique |
Alkohol | 15 % |
Objem / Hmotnost | 0,75 l |
Kategorie dle definice OIV / cukr | do 4 g/l |