- Popis
- Parametry
cuvée Corvina 80 %, Rondinella 10 %, Oseleta 10 %
metoda tzv. dvojité fermentace, 30 % hroznů se suší cca 6 týdnů, zbytek kvasí v tancích, posléze se obě části spojí a probíhá druhá fermentace
zrání v menších 600litrových sudech ‘fusti veronesi’ z francouzského středně páleného dubu Allier 70 % a Slavonského dubu 30 %
Wine Enthusiast 92 b.
James Suckling 93 b.
Masi Brolo Campofiorin Oro je červené cuvée vyrobené, podobně jako kultovní Masi Campofiorin, za použití původní výrobní metody inspirované technikou používanou pro Amarone a následně zrající v menších dubových sudech. Toto bohaté, sametové a elegantní červené víno získává extra komplexnost přidáním odrůdy Oseleta – odrůda znovuobjevená a znovuvysazená rodinou Masi v 80. letech 20. století. Brolo – ekvivalent francouzskému výrazu 'Clos', vinice ohraničená zdí – Campofiorin Oro je kupáž odrůd Corvina, Rondinella a Oseleta pocházejících ze speciálně selektovaných vinohradnických poloh.
Víno hluboké, sytě rubínově červené barvy. Aroma je komplexní a vrstevnaté s tmavou švestkou, černou třešní, tmavým bobulovým ovocem, tabákovým listem, čerstvě praženou kávou a lesním podrostem. Víno má v chuti krásnou harmonii mezi ovocnými a zemitými tóny. Suché, bohaté a plné, ne však panovačné, gatronomicky všestranné víno, které skvěle doprovodí těstoviny v bohatých omáčkách – na bázi masa nebo hub, hodí se k rizotu, grilovanému červenému masu, pečeni a dobře vyzrálým sýrům.
Druh vína | tiché |
---|---|
Barva | červené |
Obsah cukru | suché |
Odrůda | Cuvée červené |
Ročník | 2018 |
Země původu | Itálie |
Vinařství | MASI |
Oblast / Podoblast | Veneto |
Školení | velký dřevěný sud • barrique |
Alkohol | 14 % |
Objem / Hmotnost | 0,75 l |
Kategorie dle definice OIV / cukr | do 4 g/l |